Öngyilkos lett egy gimnázium diákja, újabb részletekre derült fény

Megosztás

Óriási tragédia rázta meg a pécsi gimnáziumot, egyik diákjuk ugyanis önkezével vetett véget életének. Sok volt azonban ezzel kapcsolatban a téves információ, amit most helyre is tettek. Az okokra viszont még most sem derült fény.

Az öngyilkos pécsi diák pszichés jellegű betegségét ismerte az iskola, többen is foglalkoztak vele. Öngyilkosságot követett el a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium egyik diákja a múlt héten. Sajtóértesülések szerint a 18 éves fiatalra az iskolához közeli erdős területen találtak rá.

Az elhunyt diák jó tanuló volt, a hiedelmekkel ellentétben több barátja is volt, még ha kicsit különcnek is számított. A Bors információi szerint több barátjával is közeli viszonyt ápolt, néhány nappal az öngyilkosságát megelőzően még közösen is mentek locsolkodni, illetve bálozni.

PécsMa ezzel kapcsolatban arról írt, hogy a barátok annyira megviselte a haláleset, hogy a gimnáziumban elmaradt a hétfő reggeli első óra, a másodikban pedig közösen próbálták meg feldolgozni a traumát tantermi keretek között a tanárok a diákokkal.

Arra nem derült fény, miért dobta el magától az életét a fiatal. Sokan az iskolát hibáztatták, amiért nem tudtak segíteni a diáknak. Ám az intézmény dolgozói tudtak a fiú pszichés jellegű problémáiról: információk szerint az iskola orvosa és az igazgató is személyesen foglalkozott a gyermekkel, de egyáltalán nem voltak előjelei annak, hogy mire készül.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek